maandag 28 november 2011

Karweitje voor Afrika

Ik heb vanmiddag samen met Marion maandverband voor Afrika gemaakt. Marion kent mensen die vrijwilligerswerk doen in Afrika. Dankzij deze vrijwilligers hebben de schoolkinderen van dat dorpje nu een eenvoudige warme maaltijd per dag op school. Er moet een keuze gemaakt worden wat er met het geld gaat gebeuren. Het geld kan ook daar maar een keer worden uitgegeven. Dus geld om maandverband te kopen is er dus niet. We hebben van badstof maandverband gemaakt. Want dit kan uitgewassen worden, net zoals hier 50 jaar geleden ook werd gebruikt. Dit was een proef. We hebben drie lagen badstof op elkaar gedaan. Als het werkt dan gaan we nog een keer een middagje maandverband maken. Weer een middag goed besteed. Geeft een goed gevoel.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Steffie,
  Wat goed project van jullie. Ik ben erg benieuwd of het goedgekeurd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend goed initiatief! Vind je het goed als ik je voorbeeld ook noem op forum.1111marathon.nl bij de Good Practices?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super initiatief... Misschien heb je er niks aan, maar zou je de onderste laag niet met tafelzeil kunnen doen zodat het niet door zou lekken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Anoniem,
  Heb ik ook aan zitten denken maar zou dat tafelzeil niet te veel broeien?

  BeantwoordenVerwijderen