maandag 28 november 2011

Karweitje voor Afrika

Ik heb vanmiddag samen met Marion maandverband voor Afrika gemaakt. Marion kent mensen die vrijwilligerswerk doen in Afrika. Dankzij deze vrijwilligers hebben de schoolkinderen van dat dorpje nu een eenvoudige warme maaltijd per dag op school. Er moet een keuze gemaakt worden wat er met het geld gaat gebeuren. Het geld kan ook daar maar een keer worden uitgegeven. Dus geld om maandverband te kopen is er dus niet. We hebben van badstof maandverband gemaakt. Want dit kan uitgewassen worden, net zoals hier 50 jaar geleden ook werd gebruikt. Dit was een proef. We hebben drie lagen badstof op elkaar gedaan. Als het werkt dan gaan we nog een keer een middagje maandverband maken. Weer een middag goed besteed. Geeft een goed gevoel.

vrijdag 18 november 2011

Geverfd kantje


Op het lingerieforum kon je je opgeven als je een kantje wilde verven. Ik kreeg mijn kantje thuis. Op de bovenste foto zie je het kantje onder de tinnetjes verf. Ik heb meteen een stuk katoenen-lycra en fournituren mee geverfd. Ook heb ik nog een wit kantje mee geverfd. Ik heb de kleur 53 Dessert Dust en 12 Rose of Paris bij elkaar in de wasmachine gedaan. Het is nu een beetje huidskleur geworden, Mooi voor het thema Nude van het lingerieforum. Het kantje van het lingerieforum is donkerder geworden.
Het resultaat is te zien op de onderste foto. Het kantje van het lingerieforum ligt vooraan en mijn eigen witte kantje ligt achter aan. En nou nog twee bh's maken.

zondag 13 november 2011

Gele prothese-bh met kant

Mijn derde prothese-bh is af. Hij past goed. Net zoals de andere twee. Ik zat met het aanzetten van de schouderband wat te slapen en had het schouderband niet voor de tweede keer door het schuifje gehaald. Gevolg het schouderband van het achterpand kon ik weer helemaal los halen. Maar alles zit er nu weer aan zoals het hoort. Ik ga nu beginnen aan de volgende twee die al geknipt liggen. Ook weer van katoenen-lycra. Draagt heel fijn. Ik zou niets anders meer willen. Het middenvoorstukje zit nog niet naar mijn zin. Bij de volgende bh heb ik dit recht van draad geknipt. Ook moet ik de prothese er iets beter in leggen want nu is de linker borst iets lager dan de rechter.

zaterdag 5 november 2011

Mijn prothese-bh's

Na een fijne vakantie op Bali ben ik op cursus geweest bij Deisy Lopez in Soest. Daar heb ik mijn prothese-bh leren maken. De witte is de eerste en de tweede is de gele. Bij de gele heb ik een paar puntjes verbeterd. Ik ben nu bezig met weer een gele bh en daar ga ik nog een puntje verbeteren. De witte katoenen-lycra met broderie heb ik gekocht bij Deisy Lopez. De gele katoenen-lycra heb ik voor de vakantie al geverfd en de broderie komt van de markt. Ik ben er zeer content mee want ze zitten heel fijn.